Frågetecken

Om man tänker efter... Gud vilken händelselös dag!
Första lektionen var matte. Jag satt för en gång skull och jobbade nästan hela lektionen oavbrutet. Jag måste erkänna att det var tråkigt. Det är roligare att sitta och ha roligt.
Andra lektionen var musik. Vi gick igenom alla luciasångerna för Klara Kyrka. Det är några stycken, men jag blev ganska överlycklig när jag insåg att jag kunde alla utantill. Fast jag måste byta till alt. Detta funkar inte längre. Min röst spricker varenda lektion.
Sedan var det lunch som som vanligt smakade skit. Satt med Manda, Lollo, Ebba, Ellen, Axel och Vicke. Manda lekte som vanligt med maten och eftersom att det var potatismos så det såg inte så aptitligt ut. Alla andra diskuterade världsfrågor och jag kände mig bara som ett airhead så jag orkade inte.
Tredje lektionen skulle ha varit spanska - men vi fick håltimme. Akko var sjuk idag. så det var bara jag och Märta. Vi gick först upp till trean och stod utanför dörren till franskan och retades lite med dem och sedan gick vi ner till Cafét och satte oss på de riktigt obekväma bänkarna utanför. Vi satt och pratade lite (eller ja, i fyrtiofem minuter).
Fjärde lektionen var SO. Vi fick nya platser. Jag var jättenöjd med min förra. Bredvid Akko och Ressi. Men ja. Nu sitter jag bredvid Emma och Nathalie. Intressant.
Femte lektionen var träslöjd. Hur kommer det sig att jag varje gång går ut därifrån och känner att jag inte har gjort ett skit? Idag skulle jag försöka göra en hylla. Det var sista lektionen för den här terminen idag så jag blev inte färdig med den och kommer inte bli förrän efter jullovet. Vet faktiskt inte riktigt vad jag har gjort hela den här terminen...
När jag kom hem sedan efter att ha pinat mig igenom en hel snöstorm så hade jag ont i magen och var så himla trött att jag skippade badmintonen. Så här sitter jag insvept i den största munkjackan jag har - och fryser ändå. Usch.
Klara.
Vad tycker ni? Blir jag lyckad på bild när jag skrattar tycker ni? Tycker inte jag, men man måste ju bjuda på sig själv ibland.

Molly och Olle

Idag träffade jag Molly som jag inte har träffat på väldigt väldigt länge. Fast klockan blev ganska mycket innan vi träffades - för att jag sov till tolv. Hade nog kunnat sova ännu längre om inte mamma hade kommit upp och väckt mig.
Men Molly kom vid ett kanske och då pulsade vi genom snön upp till skjulet i min trädgård för att hämta pulkan. Vi hade en till men den gick sönder förra vintern när pappa åkte in i ett träd med den. Så jag och Molly fick samsas om en liten rosa pulka där man fick sitta så ihopkrupen att man liknade en köttbulle. Och Molly hade en så gigantiskt jacka att det såg ganska roligt ut. Efter kanske en halvtimme så blev det så kallt (tyckte jag, inte Molly för att hon hade en så gigantisk jacka) att vi gick in och körde Buzz och Molly ägde ut mig så hårt. Men vid halv sex så skulle hon hem och jag, mamma och Elsa skulle ner till Olle.
Vi åt middag där och jag satt och spelade lite TV-spel med Olle. Det gick ganska dåligt för mig. Att köra bil på med en liten opålitlig kontroll är inte min grej. När jag sedan tröttnade på det så gick vi ner och tittade på Parlamentet med mamma, Per och Kerstin.
Sedan var det dags att hem. Jag trodde att jag skulle förfrysa mina kinder. Men nu sitter jag här framför datorn igen som vanligt. Men jag ska faktiskt inte sitta här så länge idag. Nu ska jag upp och duscha och sedan ska jag sova.
Klara.

Teo was here

Förlåt att jag inte bloggade nu på kvällen - men vi har haft gäster. Teo, hans lillasyster Carmina och deras föräldrar var här och åt middag. Det var skitkul.
Nu på kvällen satt jag och Teo och spelade Guitar Hero, och jag ägde ut honom totalt. Hehe.
Har tyvärr inga bilder från kvällen. Dels för att ingen ville bli fotad (tråkmånsar) och dels för att min kamera var urladdad och med min mobilkamera går det knappt att se var som är på bilden. Så att det blev inga bilder.
Klara.

Alicia


Ett ljus

Jag sitter på mitt rum med bara ett enda ljus som lyser upp. Familjen sitter nere i vardagsrummet och pusslar.
Jag har tänt ett ljus för alla som jag saknar. Min katt. Farmor när hon var pigg och frisk. Alla vänner som jag har förlorat. Mitt oskuldsfulla barnjag. Jag ler medan jag skriver det här. Det är mycket som man behöver tänka på på dagarna. Jag låter bara allt rinna av mig. Tillåter mig att gråta över folk som jag saknar och kommer att sakna. Jag är inte ledsen. Det känns skönt att sitta i skräddarställning med ett enda ljus framför sig som lyser upp ansiktet och lyssna på Halleluhja. Mitt rum luktar av rökelsen som jag nyss släckte. Jag älskar att vara såhär lugn.
Jag tänker över helgen. Advent. Jag älskar julen.
Jag ska vara med Alicia på lördag som jag inte har träffat på evigheter. Sedan vet jag inte vad jag ska göra på söndagen. Vi får se.
Klara.

Glitter

Små gnistrande prickar som blänker och reflekterar.
Liggandes i den vita grädden som döljer alla skavanker
Med ett mjukt täcke.
Täcket och de små gnistrande diamanterna gnistrar och glittrar
Även i skuggan.
Det ligger en ljuv tystnad över allt det vita
Och det enda spår man ser av att någon har varit där är
Deras fotavtryck nedprätade i marken
Tills ännu ett snöfall suddar ut dem och ger plats för nya.
Nya små snöflingor fulla av gnistrande diamanter.
Nya spår och avtryck.

Helt misslyckad bild, men jag gillar den ändå. Asså min min är bara för mycket.

Snöpuff

Nu har jag gjort det omöjliga - städa rummet. Jag överlevde. Och man ser golvet!
Gud, jag måste sätta upp fler bokhyllor för mina böcker får inte plats... Seriöst, de ligger överallt! Jag kan inte gå en meter utan att det ligger femton böcker framför fötterna på mig.
Snön är ganska mysig. Fast inte när den blåser i ansiktet på en. Men när den väl ligger på marken så är den faktiskt helt okej. Puffig sådär.
Jag tycker att ni har blivit lite snåla med kommentarerna, hörni! Kommentera så blir jag jätteglad!
Klara.

Nej

Jag vill inte städa. Men det behövs, så.
Klara.

*Rubrik*

Jag vill verkligen blogga idag, men jag har inget att skriva om. Jag känner hur det pirrar i fingrarna efter att få skriva. Men det finns inget intressant att skriva om!
Satt idag på cafét med mina kompisar och Siri och Manda försökte att lära mig hur man spelar gitarr. Jag kunde typ två, tre ackord. Men nu kan jag några fler. Ganska mysig dag egentligen - om man inte tänker på att vi var tvungna att kuta över skolgården när vi skulle till maten eller tekniken eftersom det snöade och blåste så mycket. Man kan ju inte ta på sig jackan, för den ligger ju inlåst i skåpet. Fast... nej ingen skulle ta på sig den ändå.
Nu när jag gick hem från badmintonen så hade det lugnat sig lite med blåsten och snöandet - och då kände jag att jag faktiskt gillar snö. När det är mörkt och snön ligger på marken så blir det ett jättefint rosa ljus som lyser upp allt. Det var ganska fint.
Klara.
P.S. Jag har märkt att jag inte så ofta blir så fin på bilderna där jag skrattar. Och problemet är att mina kompisar gillar att jävlas med mig och ta sådana bilder.

Jag hade tråkigt! Okej! Jag vet att jag ser ut som en bebis.

Snöpisk

Nu har jag varit på trummorna, och jag tror att det var första gången som min lärare blev riktigt nöjd över mig. Han sa att han fick gåshud när jag spelade Fly me to the moon på vibrafonen. Jag måste erkänna att det faktiskt gick bättre att spela idag än någon annan dag.
På tunnelbanan på väg hem kom jag på mig själv när jag satt och funderade på vilken sorts människoröst som de olika bandinstrumenten liknade. Basens ljud liknar ju en killes röst när har har kommit i målbrottet, och elgitarren liknar lite en tjejs röst. Inte så intressant, men man måste ju ha något att göra när man sitter ensam på tunnelbanan. Nej förlåt, ja var ju inte ensam - min iPod hade jag ju. Och vad skulle jag göra utan den? Jag har blivit beroende av Red Hot Chili Peppers. Mellowship Slinky In B Major och The Righteous & The Wicked. Jag älskar dem.
Nu har jag gått fram och tillbaka till tunnelbanestationen två gånger idag. Och jag ska göra det en gång till. Jag ska till skolan igen och ha utvecklingssamtal. Jag börjar bli riktigt trött på den långa raka vägen med lite små taniga träd som enda utsmyckning. När det dessutom blåser små vassa snökorn i ögonen på en, ja då är det rent ut hemskt att gå där. Måste gå nu igen om fyrtio minuter. Jag hatar att gå. När jag blir 18 år så ska jag köpa en bil och köra exakt vart än jag ska. Nej, det är omiljövänligt. Men jag skulle bra gärna vilja.
Nu ska jag öva lite på trummorna innan jag går ut och plågas.
Just det! Jag höll på att glömma en sak. Vi hade bara en riktig lektion idag. Först var vi på Eriksdalsbadet på gympan och simmade och så. Det var roligare än jag hade trott. Okej, jag ska inte ljuga. Det var hemskt att simma, för att jag har typ inte gjort det på ett år, så det gick överdrivet långsamt så att jag nästan fick panik. Men sedan var vi i "äventyrsbadet" och där var det kul. Jag lärde Siri hur man åker fort i den blåa vattenrutchbanan. Man spänner ut skulderbladen och åker bara på dem och hälarna. Då går det jättefort.
Sedan var det svenska - den enda riktiga lektionen på dagen. Och den var helt okej. Vi skulle bearbeta vår egen text som vi hade skrivit på ett prov.
Efter det så skulle vi till Rigoletto och titta på de två första avsnitten av julkalendern eftersom Axel var med i den. Bättre än förväntat. Jag ska bara säga att den lilla killen som är lillebror är underbart söt! Är ett fan av honom. Jag tror att han blev lite rädd för Akko när hon gick fram till honom och uttalade sin kärlek.
Oj hjälp vilket långt inlägg det här blev!
Klara.


God, will you never change

Måste på trummorna nu, men lyssna på den här låten! Lyssna på basen i början! Jag dör. Det här är för närvarande min favoritlåt. Helt grym. Fast början är bäst. Måste verkligen gå nu.
Klara.

Red Hot Chili Peppers - The Righteous & The Wicked

Hoffmaestro

Jag säger bara det: HOFFMAESTRO! De äger skiten ur allt. Eller ja, Lars Winnerbäck är ju fortfarande helt grym... men HOFFMAESTRO! Hehe.
Skolan var grym idag faktiskt. Akko har klippt ! Det känns precis som hundpäls, så vi kallar henne Fido. El Fido. Oj just det! Jag skulle ju skriva (lovade jag ju.) mitt vackra spanska smeknamn på dig Akko. El ajo azul.
Oj vilket väldigt seriöst inlägg det här blev. Men man måste få skriva sådana ibland. Mamma och pappa säger att jag måste gå och lägga mig nu. Jag är tretton! Jaja ingen idé att tjata. Jag behöver faktiskt sova.
Imorgon ska vi simma på gympan. Kul. Det är inte alla som gillar att gå runt i bikini och hålla på. Men men. Nu är det så och man ska inte skolka. Fast ja... Nej det ska jag faktiskt inte fast jag gärna skulle vilja. Sedan på eftermiddagen så slipper vi matten och spanskan och ska se på julkalendern på bio. Axel i min klass är med, så vi får se gratis.
Klara.
Jag och mamma när jag var nyfödd. Typ.

Svart

Fick just en ganska nedlåtande kommentar från någon som ville vara anonym. Jag ville bara svara den personen.
Ja, jag är svag. Ja, jag har svårt att verkligen komma över någon. Men förstår du inte att jag blir väldigt ledsen när du skriver så? Jag vet inte ens vem du är eftersom du inte vågar skriva det, så jag kan inte svara dig på ett rättfärdigt sätt. Men tack för att du sänkte mitt humör igen. Tack.
Klara.

Bianca idag

Bianca var här idag! Har inte träffat henne på en termin typ. Vi hade jättekul. Åkte in till Gamla Stan och var på julmarknaden där. Jag blir så lycklig och avslappnad av att vara där och titta på alla fina julsaker. Alla helt onödiga prylar som gubbarna och gummorna frysande står och säljer. Det gör mig lycklig. Snart är det jul!
När vi var på marknaden så gick vi och fikade på "Kaffekoppen" som ligger där. Det var jättemysigt. Vi satt och pratade. Bredvid oss satt två engelska par. De pratade riktig brittiska. Och ja, snobbar var de i alla fall. Det var ganska roligt faktiskt.
Handlade med mamma nu på kvällen, och jag funderade ett tag på att köpa en sådan där chokladkalender, men bestämde mig sedan för att köpa julgranskulor och sätta upp i mitt målade träd på väggen istället. Vet inte riktigt om jag kan förklara bättre.
Klara.
Oj, hjälp vilken min! Den var inte vacker. Men man måste bjuda på sig själv ibland.

Amazing

Nu mår jag bättre. Jag vet inte riktigt vad som gjorde det, men nu känner jag mig inte lika svag. Allt har lite mer färg. Pratade lite med Mamma och Pappa om allt och lite om klassen, och bara att prata med några som bara lyssnar och inte dömer, får en att må bättre. Bli lättare om hjärtat.
Ska kanske låna Harry potter 6 av Olle ikväll, så att jag kan se sjuan sen. Mamma och jag ska i alla fall kolla på film ikväll - vi får se om det blir Harry Potter eller inte. Funderar på Avatar igen. Hm. Krävs att fundera på. Tips?
Klara.

Julmarknad

Det är julmarknad på Stortorget i Gamla Stan idag, och jag har ingen att gå med! Så här sitter jag hemma och har tråkigt, med Pappa som är sjuk och bara en dator till sällskap. Oj oj oj. Där var det lite "tyck-synd-om-mig"-varning. Men i alla fall, nu väntar jag på att Mamma ska komma hem så att jag kan fråga henne om hon vill gå till julmarknaden med mig. Jag behöver verkligen köpa julklappar, och där finns det så många mysiga saker (plus att jag älskar att vara där - det får mig att må bra.) Och jag älskar att bara gå runt där mellan de små röda bodarna och titta på allt som de små gubbarna och gummorna i stånden säljer. Hoppas verkligen att Mamma orkar efter att ha skjutsat Elsa till fotbollsläger där Elsa ska vara hela helgen.
Men imorgon ska jag vara med Bianca som jag inte har träffat på evigheter.
Klara.
Julafton 2001

Det snurrar

Jag vet inte riktigt vad jag hade tänkt skriva i det här inlägget. Jag visste det inte ens när jag började skriva. Men ändå så började jag skriva. Men jag är så nuförtiden. Jag vet inte vad det är med mig. Jag är så tankspridd och rastlös hela tiden. Kan bero på att jag just nu befinner mig i Djupet. Vackert namn för något så jobbigt och irriterande. Ibland kan jag vara på en plats, fast jag är ändå inte där. Förstår du? Nej det är jobbigt att förklara.
Jag vet inte vad det var för mening i det här inlägget, men jag kände att jag behövde skriva det, och då gjorde jag det. Okej, jag kanske kommer på något vettigt att skriva om imorgon. Vi får se. Vet inte vad jag ska göra imorgon förresten.
Vet att du inte har några pengar på din mobil Daniella, men vill du göra något imorgon? Ja ja. Ring mig om du är ledig. Need you.
Nu ska jag gå och lägga mig och försöka döda alla meningslösa tankar som envisas med att irritera mig. Vill bara ta en stor hubbabubbaklubba och dunka ner dem en efter en som de kommer fram. Hatar er Annoying Thinks bara så att ni vet.
Godnatt.
Klara.

ÅSS I will miss you

Jag sitter här och gråter medan jag skriver det här. Årstavikens Seglarsällskaps Ungdomssektion som jag älskar finns inte mer. Igår röstade föreningen bort ett förslag, och då avgick hela styrelsen. Jag kommer att sakna alla mysiga kvällar nere på klubben. Alla fina och helt vindstilla torsdag och tisdagsseglingar. Allt. Men vi ska hitta en ny klubb. Jag ska i alla fall. Men jag kommer sakna det fula skrangliga skjulet, och den mögliga bryggan. Tårarna bara rinner när jag skriver det här. Jag kommer att sakna alla så mycket.
Rätt kass dag om man tänker efter. Ungefär hela dagen gick jag och var deppig. Jag var trött och orkade inte hålla på att flamsa som jag brukar. Alla tyckte säkert att jag var jättetråkig, men jag orkade inte. På eftermiddagen var det ganska ironiskt - för då var jag och Siri nästan de enda som faktiskt var glada, för att det var något stort bråk mellan två personer och jag orkade inte blanda mig i. Så vi var ganska... flamsiga. Men sedan hände en sak som sänkte dagens poäng lite, men det tänker jag inte gå in på. På vägen hem satt jag med Ressi och killarna på bussen, och sedan Ressi, Adam och Vicke på tunnelbanan. När jag sedan kom hem var jag jättetrött och orkade knappt släpa mig iväg till badmintonen men tvingade mig själv, för Elin fyllde ju år idag. Så jag gick dit och gjorde mitt bästa, fast det blev helt failat. Först flackspel och ja, det gick ju som det gick. Sedan två dubbelmatcher som var ganska dåliga. Roliga, men dåliga. Och efter det - fys. Orkar inte gå in på det heller. Men men. Så det var min dag. Och ja, sen när jag kom hem så fick jag veta det där om ÅSS. Så jättelyckad dag. Alla mina fredagar blir bara helt kass. Bra start på helgen.
En liten dikt som jag skrev innan allt hände:
Det värmer i hjärtat,
Och det vet du.
Tack.
Jag har varit på botten.
Det har varit beckmörkt.
Men sådana kommentarer värmer.
Och gör det svarta mer uthärdligt.
Det värmer i hjärtat.
Men nu är jag tillbaka igen, nere i det svarta och allt är underbart. Halleluhja.
Klara.

Ba ba ba

Jaha. Badmintonen och middagen avklarad.
Badmintonen var väl nyttig antar jag. Nu i efterhand antar jag det. Just där, just då skulle jag helt ärligt kunnat säga att jag hatade min tränare. Och även om jag inte kommer att kunna gå med någon av mina ben på väldigt länge så är jag ändå glad att han piskade oss att göra det där. Hm. Vi såg på golvet och gjorde övningar på mattor. Jättekul. Jag hade som vanligt min badmintonkjol och ja. Den åker upp lite för långt när man ska göra fällkniven och upp-med-benen-och-nudda-tårna. Bara för att de flesta är killar och har shorts... Men innan det gjorde vi övningen som gjorde mig lam i benen för alltid. Vi skulle hoppa så högt och långt som möjligt på så liten tid som möjligt över tre banor. Först jämfota, sen vänster ben, sen höger, sen vartannat, sen två på varje. Åh vad kul.
Fisk till middag. Huset har nu blivit impregnerad med lukten av stekt fisk för alltid. Jättekul. Jag hatar fisk.
Klara.

Livet leker

Livet leker som en lärka på våren.
Livet skuttar och hoppar över stockar och stenar.
Det tittar på alla fina träd, utsmyckade med gröna löv.
Livet tittar på alla de underbara doftande blommorna på ängen.
Blommorna står och viskar och skrattar sina klirrande skratt.
Livet lägger inte märke till bäcken som rinner längst med stigen,
För att Livet är för upptagen av att beundra allt det vackra.
Bäckens sorgsna porlande väcker inte Livet ur sitt skimmer.
Livet skuttar vidare på stigen av pärlemor genom lövverken.
Bäcken slingrar sig med mjuka svängar intill stigen.
Pärlemorstigen fortsätter ut ur skogen och delar en veteäng
Full med vajande vete i två halvor,
Livet bara skuttar vidare.
Bäcken har för länge sedan riktat sina mjuka svängar mot nya mål.
Livet har inte märkt det.
Livet märker bara allt det vackra omkring sig.



Totalt nedmejad

Spöad av en 00 i badminton. Jag tror jag går och dör. Och Fredrik bara satt och skrattade under hela matchen. Nu bör det ju tilläggas att 00:an i fråga var ovanligt duktig, men jag är en 97! Skam och vanheder. Jag kommer att bli utstött... Nej det är nog inte illa. Hoppas jag...
Asså gud! Jag känner att mina ben har svällt sisådär en meter i diameter och det känns sådär lagom fint. Jag vet inte vad som har hänt. En sak vet jag i alla fall. Det är jag blir total jävla knallröd som en tomat i ansiktet efter varenda jävla träning. Maja bekräftade det till och med. Bara för att alla andra bara ser helt oberörda ut efter ett fyspass.
Matte. Vi hade läxa att räkna fyra sidor från förra måndagen till idag, och ingen i min grupp hade gjort den. Så nu har vi läxa tills imorgon. Lagom kul. Får nog sätta mig och räkna lite ändå.
Funderar på att byta header, vad tycker ni?
Klara.

En liten dikt

Livet är som ett korsstygnsbroderi,
Ytan är vacker med sprakande färger.
Formade och sydda i fina mönster
Som tillsammans bildar ett fin sammansytt nät av glädje.
Men om du vänder på broderiet
Så ser du ett ihoptrasslat nät med fula färger.
Svartsjuka, ilska och förtvivlan.
Missförstånd präglar våra liv och ger svarta fläckar.
Ingen har sagt att livet är lätt.

Lite bilder som Vicke tog idag på träslöjden:
Och Akko, kom nu inte och säg att den här är ful, för DET ÄR DEN INTE! Den är jättesöt!
Bjuder på den.
Klara.

Minnen

Jag kom just och tänka på ett minne jag har från lågstadiet på min gamla skola. Jag kom att tänka på det när jag såg Googles bild av Fars Dag när jag startade internet. Jag vet inte varför jag kom att tänka på just det, men tankar är inte alltid logiska.
Jo, det var Mors Dag, och vi stod i led in till matsalen i kapprummet och var jättehungriga. Då sa vår fröken Anna:
- Det är ju Mors Dag idag, eller hur?
Alla nickade.
- Tycker inte ni killar att tjejerna ska få gå in till maten först idag då?
Va? Vad var det för skit, tänkte de.
- Men de är ju inte morsor! sa en kille som hette Roman.
- Nej, men vi har ju inga morsor här, och de är ju närmare det än du, Roman. Så är inte det rättvist? sa Anna.
Okej då... Så vi fick gå in först, och alla tjejer passade på att se extra stora och duktiga ut med självbelåtna miner och hakan uppe i vädret.
Jag vet inte varför jag kom att tänka på det. Det var på den tiden när eleverna beundrade läraren och alltid var tysta och lyssnade uppmärksamt på allt läraren sa. Så är det minsann inte längre. Nu kom jag och tänka på en annan sak bara för det.
Anna tyckte att vi var så duktiga och fina när vi ställde upp i led för att gå till maten, så hon frågade rektorn om han inte ville komma och titta på oss och se hur duktiga vi var. Så vi ställde upp och alla stod i perfekta led för att imponera på rektorn. Och han kom och han sa att han tyckte att vi var jätteduktiga. Men helgen innan så hade mamma flätat mitt hår i en massa olika flätor med pärlor längst ner på varje (jag var jättestolt över det) och det klirrade när jag gick. Och när vi sedan skulle gå över skolgården så gick jag rakt in i en basketkorg. Jag blev helt tomatröd i ansiktet och försökte att inte visa hur ont det gjorde. Det var några som började skratta. Det var jättepinsamt tyckte jag då. Nu kan jag ju förstås skratta åt det. Dagen efter kom jag tillbaka till skolan med en bula lika stor som ett enhörningshorn.
Oj vad mycket minnen som helt plötsligt kom upp i till ytan. Men jag orkar inte skriva om dem, för att det skulle vara tråkigt för er.
Klara.
Adeline, jag, Alicia och Daniella. Sedan Livi bakom som står med en lussebulle i munnen. Isn't we adorable?

Lucia i globen 2009. Kolla på denna video och kommentera gärna vad ni tycker!

Lucia i globen 2009 när mellanstadiet kommer in. (Jag står i mitten någonstans i ledet längst hitåt)
Mellanstadiet och gymnasiet byter plats till Ira.

Klara.

Tårarna

Jag gav dig en chans till.
Du sumpade den.
Jag gav dig en chans till.
Du sumpade den med.
Det tog på mina krafter. Jag orkade inte göra något mer.
Men jag gav dig de chanserna i alla fall.
Och vad gjorde du då?
Inget. Du bara slängde mig som en papperslapp i en papperskorg.
Jag vill inte bli sårad.
Har blivit det alldeles för många gånger av dig.
Jag orkar inte kämpa mer.
Jag tänker släppa dig.
Gå vidare.
Jag orkar inte bli sårad och bortglömd igen.
Det har jag blivit för många gånger.
Att älska är svårt. Jag vet.
Livet vore bättre utan det.
Men man kan inte låta bli.
Och du är lätt att älska.
Men du märker inte mina rop, och jag orkar inte ropa mer.
Jag är tyst från och med nu.
Hejdå.



Hemma

Jaha... så vad ska jag göra idag då? Hade tänkt gå på bio med Elsa, men hon dissade mig och bestämde med sin kompis Anna att de skulle göra något. (Elsa är min lillasyster.) Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ska om en stund gå ner till rackethallen och spela lite badminton med mamma (kommer att äga ut henne med andra ord). Och så ska jag försöka hitta en svart badmintonkjol stället för min blåa. Får se om det finns någon.
Ska jag ringa till Daniella kanske? Den lilla prinsessan.
Såg en sjukt cool hylla i en inredningstidning som jag nog vill försöka göra - jag behöver bokhyllor. Har typ tusen böcker som bara ligger på mitt skrivbord och skräpar. Jag ska kolla ifall pappa har det som behövs till den där hyllan. Sedan ska jag baka lussebullar. Jag vet att det inte är jul, men jag känner mig bara väldigt sugen på just det.
Skriver sedan.
Klara.

Snabbt

Jag ville bara säga att jag
1. Har en Gästbok som du väldigt gärna får skriva i, jag skulle bli hemskt glad, och
2. Jag har en musikspelare som ni kan kolla i och se om ni gillar någon av dem, jag gör det i alla fall. Mina favoritlåtar. Oj detta blev ett märkligt inlägg, men ville bara att ni skulle veta. Ja. Nu ska jag gå och lägga mig... Varför jag nu måste göra det - det är ju helg! Jaja. Bloggar imorgon.
Godnatt, Klara.

Julkänsla

AH vad jag älskar julen! Och Lucia! Snö och hela paketet! Jag älskar allt det! Julmusik. Julmat. Lucia i Globen.
Sitter här och försöker att hitta alla låtar som vi ska sjunga i Globen på spotify (går inte så bra) och lyssnar på Julsång. Jag ska kunna Cantate Domino om tre veckor utantill *får ångest varje gång jag tänker på det*! Hur fan ska det gå till? Jag kan de första tre takterna och sedan är jag lost. Bara en massa noter upp och det och punkteringar och korsförtecken. Fattar ingenting.
Pappa har fått mig att köra ett seglingsrace på internet. Ja... det går ju sådär, men min "vinnarinstinkt" är stark, så jag tänker inte ge upp. Haha. Och så vill jag göra Teo pissed off hehe.
Tämker inte skriva om skolan idag, för jag vet inte vad jag ska skriva. Jag vet inte vad det har varit med mig den senaste veckan. Antingen är det jag, eller så är det någonting annat som gör att jag bara mår skit i skolan. Seriöst, jag har ont i huvudet och är lättirriterad och grinig. Och jag vill inte vara sådan, för att det är inte roligt för mina kompisar. Men det är liksom svårt att göra något åt, så jag vill bara säga till er: Ta inte illa upp, snälla, för jag menar det inte om jag säger något elakt.
Badmintonen idag var jättekul faktiskt. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde, men hela träningen blev bara konstig. Jag kunde knappt träffa bollen, jag duckade när jag skulle stå i dubbel och ta emot en klir, jag slog mig själv på benen med racketet när jag tog i som hårdast och har stora blåmärken på benen. Sedan var det en lite rolig sak alldeles i början av träningen, när vi hoppade dubbelvarv. Jag tog ett hopprep, och när jag hade gjort typ två dubbelvarv (och failat på båda) så lossnade plötsligt repet från handtagen, så jag stod kvar och höll i ett handtag utan rep. Jag började asgarva. Totalt misslyckad, men ändå så rolig träning. Det gillar jag.
Klara.

Vill du ha ett gott skratt?

1. Gå in på Google maps.
2. Klicka på Vägbeskrivningar.
3. Ange Japan som startadress.
4. Ange Kina som slutadress.
5. Bläddra ner till nummer 43.
Om du vill ha ännu ett gott skratt så skriv in USA istället för Japan, och bläddra ner till nummer 27. Oslagbart. Jag säger bara det, oslagbart.

Fida

Frida gick just hem. Hade skitkul. Jag vet faktiskt inte riktigt vad vi gjorde, men vi satt och snackade lite och skrattade och skämtade om random saker. Kul var det i alla fall.
Skolan idag var ett rent helvete så att säga. I alla fall oftast. Jag menar, jag hade ju kul och så, men jag var så trött att det liksom var jobbigt att koncentrera sig på att ha kul. Tänkte mest på saker som jag helst inte ville tänka på. Ja...
Sitter här och lyssnar på lite lucialåtar som vi ska sjunga i Globen på spotify, och mår allmänt bra. Förutom att jag blöder näsblod. Jag ser ut som en snigel med en sån där papperslapp i näsan. Ser ganska komiskt ut faktiskt.
En liten bild som jag efter mycket om och men lyckades ta på Frida:

Trött men glad

Vi hade Globenrep hela dagen idag. Det var skitkul! Fast man blev helt däckad efter.
Först skulle vi repa igenom alla förflyttningssånger, vilket tog sin lilla tid. Sedan skulle vi sjunga de svåra sångerna. Efter det hade vi lunch. Min lunch var en äcklig sallad innehållande nästan bara salladsblad och lite kyckling. Men det var jätte... jag vet inte hur jag ska beskriva det, men man blev liksom glad av att se alla mellanstadie, högstadie och gymnasieelever springa omkring på arenan och vara glada. Det var jättehärligt.
Efter lunchen var det rep igen, och då gjorde vi om allting. Igen. Sedan slutade mellanstadiet och fick gå hem, men högstadiet och gymnasiet fick stanna kvar och sjunga igenom alla sånger som bara vi skulle sjunga. Vi satt på en sida av arenan allihop, indelade i stämmor. Det var jättevackert att höra allting så koncentrerat och på samma plats. Men efter allt det där så var man helt slut.
Min favoritjulsång: Julsång, Hugo Alfvén

Se julens stjärna strålar klar i tysta vinter kvällen. Vår ungdomsfröjd du ständigt var, när du från himlapellen. Ditt sken spred över land och stad. Att göra mänskan god och glad. Lys stjärna, lys och bringa fröjd. Till jordens barn, från himlens höjd. Lys stjärna, lys.
I ålderdomens sena höst. När livets timmar dala. Du julens stjärna ge oss tröst. Du kan om lyckan tala. Ack skänk oss jordefrid och ro, lär oss på evighetens tro. Lys stjärna lys, och bringa fröjd. Till jordens barn från himlens höjd, lys stjärna lys.



Globenrep

Weho! Jag har sovmorgon! Hehe händer inte så ofta, så man får vara glad när det väl händer. Vi ska till Globen och repa inför lucia. Ska bli skitkul.
Sitter här på mitt rum och lyssnar på underbar musik som man blir glad och mår bra av. Ziggy Marley, Joshua Radin, John Mayer och Judas Priest.
Städning idag, så jag har fått städa mitt rum på morgonen. Orkade dock inte städa skrivbordet, så det är bara golvet som är glänsande (?) rent. Skrivbordet ser fortfarande ut som ett bombnedslag. Lite böcker här och var, papperslappar och pennor med mera.
Det är fortfarande en halvtimme tills jag ska åka, detta är grymt! Kanske för en gångs skull kan vara glad och pigg i skolan. Nu ska jag bara slappa.
Klara.
Sorry, lite suddig.

Hur kan man vara mer klantig?

Jaha... jag har glömt mina nycklar (hem, skåp och cykel) någonstans i Stockholm och har inte en jävla aning om var... Kanske skolan. Eller kan jag ha varit så klantig (för att inte säga senil)? Att jag glömde dem i låset på skåpet? Nae. Hoppas att jag gjorde det, för då kan jag få tillbaka dem.
Så jag stod utanför min dörr och frös tills jag kom på att jag kunde ringa Adam och fråga om jag fick vara där tills mamma eller Elsa kom hem. Så jag var där en stund. Men nu sitter jag här i mitt varma rum som luktar rökelse och väntar på att mamma ska bli färdig med middagen.
Första Globenrepet idag! Inte sådär överdrivet kul som det kommer bli imorgon. Då ska vi vara där hela dagen. Det är skitkul. Men idag hade vi mycket musik i alla fall - vi hade först rep i globen i kanske två timmar eller mer, och sedan vanlig lektion i skolan. Efter det hade vi rep i aulan med hela högstadiet a och b. Det lät helt underbart. Sen hade vi vanlig lektion igen och då skulle jag göra mitt omprov i SO. Hoppas att det gick bra. Sen var det stämrep i någon musiksal med tjejerna i 7-9b. Jag lärde mig min stämma i alla låtar, så nu kan jag det! Woho. Så Globen imorgon med.
Klara.
P.S Snööö!!

Back on track again

Jahapp. Så sitter man och pluggar SO igen inför provet imorgon. Fattar egentligen inte vad som är så jävla viktigt med det. Men men.
Badmintonen idag var inte så hemsk. Inte som förra måndagen i alla fall. Vill inte ens tänka på det. Hade träningsverk i en vecka efter det. Idag skulle vi bara sitta på golvet och slunga tillbaka en medicinboll så hårt vi kunde till den som stod och kastade till en. Jag behövde bara tänka lite på någon som gör mig riktigt irriterad så ordnar det sig lätt. Misstänker stark att jag kommer ha underbart ont i ryggen och magen imorgon. Känner faktiskt lite redan nu. Vristen också, eftersom Elin råkade kasta den 6 kilo tunga bollen rakt där. Det gjorde ont ska jag säga dig.
Pannkakor blev det till middag. Har aldrig uppskattat pannkakor mindre än idag. Jag fick bara ont i magen och blev illamående.
Jag sov bara 4 och en halv timme inatt - det var därför jag var så grinig idag. Sorry. Vi kom hem 12 och jag somnade ungefär då, och vaknade halv fem helt utvilad. Märkligt, eftersom jag annars brukar kunna sova till tolv utan problem. Men så var det, och jag var tvungen att gå ut till bilen för att hämta min nässpray för att jag knappt kunde andas. Och eftersom det var ungefär -10 grader ute så gjorde inte det det lättare att somna om. Så jag låg och läste tills mamma kom in för att väcka mig vid halv sju.
Klara.
Akko ♥

Blöta cornflakes

Ska sticka till badmintonen nu... Tog ett tag att starta min ungefär 300 år gamla dator. Usch.
Skolan var jobbig. Sov bara 4 och en halv timme i natt, så jag var ganska väldigt trött idag. Skriver mer sen, måste verkligen gå nu.
Klara.

Frost på åkrarna

Jaha. På väg hem. At last. Nej, men det var trevligt på Valö, men jag har längtat lite efter att komma hem.
Mitt inne i Västergötlands skogar på väg mot Stockholm. Fast först ska vi hälsa på Farmor i Borås.
Okej jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva om, för det har inte hänt så mycket idag.
Vaknade kring nio någonting och gick ut och fotade lite frostbilder i trädgården. Sedan kom mamma ner och gjorde frukost, och sedan började vi packa för att åka hem. Jag och Elsa bar ner oräkneliga väskor för den onödigt branta backen ner till bryggan. Sedan vid tolv så åkte vi. Fast då åkte vi inte direkt in till Fjällbacka med båten, utan "tog en tur" runt Valö. det var väldigt fint, men jag frös som en hund när vi kom iland. Sedan tog det ungefär en timme att packa ner mamma och pappa att packa bilen, för de stod och pratade med Mats jättelänge medan jag frös och var hungrig.
Men nu är vi i Borås och vi ska äta lunch med Farmor.
Klara.


Förlåt, säger jag ju

Hur ska jag kunna säga förlåt om du inte låter mig säga det på mitt sätt? Om du inte tycker att det är nog? Jag kan inte göra mer än mitt bästa. Jag kan inte göra mer än att försöka. Jag är inte perfekt, jag vet. Men det är inte du heller. Om du inte kan ta emot mitt förlåt... Då kan jag inte göra mer.





Mother Nature


Lonely as I am

Mamma och pappa har baksmälla efter igår. Ganska roligt faktiskt. Inte sådär fruktansvärt mycket, men ändå tillräckligt för att de ska klaga. Fast de får skylla sig själva. Men jag kan upplysa om att deras röster och skratt blev några snäpp högre ju längre kvällen gick. Jag gick och lade mig någon gång vid elva någonting. Hade ingenting att göra, för Elsa hade snott modemet och satt och spelade spel på spela.se. Sjukt tråkigt. Så jag kunde läsa, men har just nu ingen riktigt bra bok att läsa. Och dessutom var jag väldigt trött.
Okej, jag har sagt det många gånger, men idag hade jag faktiskt tänkt segla. Men jag tror inte att pappa har någon lust att bära ner optimisten för att sedan ta upp den igen dagen innan vi ska åka hem. Det blåser inte överdrivet mycket heller.
Vet inte riktigt vad mamma och pappa har planerat att göra idag. Just nu vet jag inte vad de gör. Det ser ut som om de bär kvistar och grenar någonstans. De ska väl elda idag igen. Ärligt talat så håller jag på att bli ganska trött på det. Allt bara luktar rök, vilket i och för sig är ganska mysigt, men det börjar bli lite tjatigt.
Fan. Jag måste göra mina läxor nu. Helvete. Hm... Ska jag kanske gå ut och elda i alla fall? Nej. Jag måste bli klar med SO:n. Kan inte faila på provet på måndag. Det skulle vara riktigt pinsamt. Men gud vad jag inte har lust att plugga.
Jag tror att vi åker till Farmor imorgon. Hon har något problem med benet, så hon kan inte gå. Hon var just intte på sjukhuset, så vi ska nog hälsa på henne på vägen hem. Sedan är jag hemma igen. Stockholm. Underbart.
Klara.

Like a diamond in the sky

Fjällbacka på natten


Chips och sprite

Vi har gäster och jag känner mig smått osocial, men jag är van.
Har gjort färdigt mina SO-läxor nu. *Stolt* Mamma satt i säkert en timme och förhörde mig på allt... Blev smått uttråkad. Damn. Kom just på att jag har halva läxan kvar.
Gubbarna har just gått ner och bastat, och mamma och Anna-Lena är kvar här uppe. Elsa sitter och försöker få spotify att funka. Mamma står i köket och gör i ordning krabborna som vi ska äta till middag (blää... om jag inte får kött...). Anna-Lena ligger och läser. Och jag sitter här och bloggar och ja, äter chips. Vet att det inte är nyttigt, men det är så sjukt gott!
Ville segla idag, men kom på det för sent och ja, så skulle jag göra mina läxor. Så det blev inget med det idag heller. Fast egentligen var det väl lika bra... Jag vill verkligen vara frisk på tisdag. Och just nu har jag ont i halsen och är snuvig. Lever på Nezeril.
Funderar på att börja läsa "Presidentens hustru", men vet inte om jag orkar än. Kommer framför allt kommer jag inte att få läsa imorgon förrän jag är färdig med mina läxor. Jag hatar att ha läxor över lovet. Inte för att jag har så mycket att göra då, men ändå.
Klara.

Mysig eld

Är ute och eldar med familjen. Det blåser inte riktigt lika mycket som igår, så det är riktigt mysigt idag. Har fått några riktigt bra bilder dessutom. Men nu sitter jag i soffan igen och lyssnar på Lars Winnerbäck och har just fikat med mamma, pappa, Elsa, min morbror och mammas farbror.
Väldigt bra väder idag igen, och det blåser helt okej. Imorse var det helt vindstilla när jag vaknade vid åtta och skulle gå ut på toa (den ligger ute i trädgården, väldigt irriterande när man vaknar och behöver gå på toa på morgonen och inte riktigt vill vakna). Det var jättevackert, och öarna speglades i vattnet och himlen var helt klarblå. Det är den fortfarande. Har ägnat större delen av förmiddagen åt att fundera på om jag ska segla eller inte. Jag har lite ont i halsen och jag vill kunna sjunga på tisdag när vi ska ha Globenrep så jag vill inte bli värre. Men samtidigt har jag inte seglat på flera månader... Så jag vet inte riktigt.
Varje gång vi ska hit så blir jag såhär: "Men neeej... Kan jag inte få ta med mig kompis? Snälla jag orkar inte vara där själv..." Men ja, varje gång jag väl kommer hit så minns jag hur mysigt och perfekt det är. Fast det är klart, det skulle vara väldigt roligt om Daniella skulle kunnat följa med. Men nu blev det inte så, och det här är mysigt det med. Känner mig bara lite avskärmad från världen. Fast det fixas lätt med facebook och internet.
Klara.
P.S Nu ska jag plugga inför SO-provet som jag ska göra på måndag. Mamma ska förhöra mig snart. Ibland är det en fördel att ha en mamma som är lärare, ibland inte...

Iskall glöd

Röken väller över träden likt vågor som rullar in mot en sandstrand.
Röken virvlar upp mot det oändligt blå - dess mål.

Satt en stund med familjen vid elden och grillade korv över glöden, det var ganska mysigt. Fast jag satt mest och tittade på de små röda, brinnande flagorna som flög med vinden. Det var väldigt fint.
Nu ligger och tittar ut genom det stora fönstret, fast det är helt bäckmörkt ute så man ser ingenting. Det är lite läskigt på sommaren. Att inte kunna se ut menar jag. Man vet liksom inte vad som är därute, om det är någon som står och stirrar på en, för de ser ju allt jag gör.
Elsa ligger och spelar pinball på min dator och jag sitter här och bloggar. Mamma och pappa är nere och bastar. Galningar. Det är helt iskallt i vattnet (tro mig jag har kollat).
Imorgon, om jag mår lite bättre i halsen så tror jag att jag ska segla lite med den sämsta lilla opimist som finns i världen. (Den har inga burkband! *Skakar på huvudet*) Och det måste ju blåsa också såklart. Men om det blåser som idag så är det inga problem. Då blir det riktig segling.
Klara.

Himlen är oskyldigt blå

Morgon! Oh no...
Efter mycket om och men så har jag äntligen fått modemet att funka. Det tog sin lilla tid.
Jag hade tänkt segla optimist idag, men jag tror inte att jag ska det. Det blåser i och för sig helt perfekt och det är jättefint väder, men jag är lite för förkyld och det är lite för kallt i vattnet. Men kanske i eftermiddag.
Mamma och pappa vill att jag ska komma ner till stranden och hjälpa dem att elda upp en massa ved och grenar och sådant efter i somras när det var en massa gubbar här och fällde träd. Men nej tack. Jag tror inte det. Däremot ska jag ut och fota lite. Det är perfekt väder och underbart kallt ute.
Jag ligger i den stora soffan framför det stora fönstret och tittar ner mot vattnet och Porsholmen. Haha! Sån utsikt har man inte i Stockholm! Fast det är väldigt öde här. Skulle gärna träffa lite folk.
Klara.

Blinka lilla stjärna

Nu har jag åkt bil genom hela Sverige för att komma till min ö. Vi kom till Fjällbacka klockan tio efter att ha åkt bil i åtta timmar, med mellanlandning i Uddevalla där vi åt en otroligt snabb middag hos mammas farbror. Sedan hämtade vi pappa på stationen - han kom från Växjö. Men i Fjällbackas hamn så blåste det 15 m/s och var kolsvart. Fattar inte hur pappa lyckades styra ut ur hamnen utan att krocka i någon brygga eller båt.
Himlen är helt klar och stjärnorna... det är så många att man blir helt mållös. Jag skulle gärna fotat dem, men jag har ingen tillräckligt bra kamera. Men man ser varenda liten ynklig prick på den svarta bakgrunden. Det var en liten nackdel när vi skulle bära upp alla våra väskor för den onödigt branta backen upp till vårt hus. Varje gång vi reser någonstans så har vi alltid för mycket packning av någon anledning som vi måste släpa upp för den vidriga backen.
Min hosta har kommit tillbaka... Elsa håller också på att bli sjuk. Nu ska jag gå och hämta mina underbara tofflor.
Klara.

Holiday trip

Jag vaknade klockan tre inatt av att jag trodde att jag skulle dö. Jag hade så sjukt ont i magen. Magkatarr, I hate it. Så jag fick ta en Zantac och gå och lägga mig igen. Fast jag somnade inte förrän vid fyra... Och jag mår fortfarande illa.
Jag ska snart sätta mig i en liten, trång bil full av packning och åka till mitt landställe, vilket tar åtta timmar. Fast innan vi åker måste jag packa färdigt. Hehe orkade inte igår efter att Daniella hade gått hem. Jag slängde bara ihop lite random kläder på sängen och sedan orkade jag inte mer. Men nu ska jag gå ner och äta frukost. Jag kommer inte ha något internet när jag är i bilen, pappa har det. Och han kommer inte till Valö förrän klockan halv tio ikväll. Det är bara jag, Elsa (min lillasyster) och mamma som åker i bilen, för pappa är redan i Växjö. Bye bye internet. Fan.
Klara.
(Lite bilder från i somras på kollo)





With you beside me, i'm no longer fear


Fungera då!

Hej det här är det första inlägg jag skriver på denna blogg. Jag har haft ganska många innan men har aldrig varit seriös med bloggandet och ja... mina bloggar har aldirg var it så fina som den här är (Daniellas förtjänst).
Däremot så får jag just nu lite damp på att min header inte riktigt vill visa sig för världen. Eller ja, i alla fall inte för mig. Så det är lite jobbigt, men jag tror nog att det kommer att funka så småningom.
Imorgon ska jag till mitt landställe, Valö och vi får se hur roligt det blir. Familjen och jag på en ö i ett glashus. O vad trevligt.
Klara.

RSS 2.0